| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mjk Site Admin
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 9:10 pm Temat postu: Co interesuje mnie najbardziej w polCRA? |
|
|
| Witam wszystkich, zapraszam do wyrażania opinii nt czego poszukujecie w internecie jeśli chodzi o badania kliniczne? Jakie informacje powinny znaleźć się na polCRA a jakie może powinny być rozwinięte..... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
majk
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 7:54 pm Temat postu: Propozycja zmian |
|
|
Witam,
moim zdaniem sam pomysł stworzenia forum dla CRA (tudzież dla badań klinicznych) jest bardzo trafnym pomysłem. O ile mi wiadomo, nie ma tutaj zbyt dużej konkurencji (poza wątkami na forum gazety.pl).
Mimo, że to forum istnieje już od jakiegoś czasu, to zarejestrowanych użytkowników jest niewielu, to samo tyczy się tematów i postów. Żeby wymieniać się doświadczeniem, potrzebna jest duża liczba forumowiczów. Może trzeba to forum jakoś rozreklamować w prasie, w firmach CRO (np. poprzez fax/mail), bannery w internecie, itd. Skuteczne też może być zaproszenie kolegów z tej samej firmy do zarejestrowania się na forum. Czy wiadomo ilu użytkowników jest zarejestrowanych? Ilu z nich loguje się na forum i jak często? No i czy ilość zarejestrowanych użytkowników z samego polcra.com jest większa niż tych na forum? Może do nich warto najpierw rozesłać maila z pospolitym ruszeniem...
Ponadto, Pan Admin chyba nie za często tu zagląda. Na forum panuje ogólne zamieszanie, w niektórych sekcjach/tematach pojawiają się posty, które tam być nie powinny. Zapytania i prośby o poradę, ogłoszenia pracodawców/pracobiorców i inne są niekiedy wymieszane. Żeby forum było rzetelne, musi być konsekwentnie prowadzone.
Drodzy forumowicze, postarajmy się stworzyć spójne i pomocne miejsce, gdzie każdy będzie mógł podzielić się swoimi uwagami/spostrzeżeniami. Mimo wielu zobowiązań do zachowania poufności, jakie istnieją w branży, wciąż można zadawać pytania, udzielać rad, lub po prostu wypowiadać się nt. swojej pracy, bez naruszenia prywatności informacji. Zapraszam wszystkich do aktywnego udziału! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mjk Site Admin
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 11:14 am Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję za posty. Niestety niczego się nie da poprawić dopóki nie wiadomo co może nie odpowiadać..... a żeby się tego dowiedzieć potrzebna jest współpraca.
Swoją drogą dziwne jest, że ludzie z badań klinicznych jakoś tak niechętnie dzielą się spostrzeżeniami, nie wiem,..... czy wynika to z małej ilości osób w branży?
W każdym razie zapraszam wszystkich do angażowania się w portal, czy to na forum, czy to poprzez podrzucanie ciekawych informacji do sekcji artykułów, news, sugestii nt zawartości portalu, itd. Może to być naprawdę ciekawe miejsce dla społeczności CT!
Pozdrawiam serdecznie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
majk
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 4:27 pm Temat postu: |
|
|
Nie sądzę że jest mało osób w branży, może jeszcze nie wszyscy się zorientowali, jak wiele może dać wymiana zdań/doświadczeń przez internet.
Z pewnością potrzebne są pomysły, ja sam też się zastanowię, co można by dodać/zmienić i podzielę się sugestiami. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|